Pyhän Henrikin taidekappeliTurun Hirvensaloon metsäiselle mäenkumpareelle noussut Pyhän Henrikin ekumeenien taidekappeli on ainutlaatuinen rakennushanke. Sen kertoo jo nimikin.

Ekumeeninen kertoo siitä, että hankkeen takana on jäseniä seitsemästä kirkkokunnasta, heidän joukossaan neljä arkkipiispaa ja kaksi piispaa. Tämä on askel tiellä kohti uutta aikakautta, kirkkojen ykseyttä. Siksi kappeli sai nimensä Suomen kansallispyhimykseltä Pyhältä Henrikiltä. Taide kertoo siitä, että rakennus antaa tilaa taiteelle - kuville, sävelille, sanoille. Se on arkkitehtuuriltaan pienintä yksityiskohtaa myöten jo itsessään taideteos. Siksi jo kappelin suunnitelma sai maailmanlaajaa mainetta.

Kappelin tästä taideteoksesta tekee se, että kaikki sen olemuksessa kurottuu kohti toivoa, kristinuskon ydinsanomaa. Toivoa tarvitsevat jaksaakseen erityisesti kappelin lähinaapurin, Lounais- Suomen Syöpäyhdistyksen toiminta- ja palvelukeskuksen Meri-Karinan syöpäpotilaat, heidän omaisensa, ystävänsä ja kaikki vaikean sairauden eteen joutuneet.

Yhteystiedot

Osoite
Seiskarinkatu 35, Hirvensalo
20900 Turku
Turun karttapalvelu

WWW
www.henrikin.fi/kapp...

Puh.
(02) 265 7777

 


Avoinna hiljentymistä ja tutustumista varten ma-pe 11-16, to 11-18:30, la-su 12-15.
Katso myös

KATSO bussit.turku.fi
KATSO www.henrikin.fi

Mobile on turkulainen
kaupunkilehti ja tapahtumakalenteri.

Mobile-Kustannus Oy
Brahenkatu 14 D 94
20100 TURKU
Puh. 045 656 7216

Copyright © 1999-2016 Mobile-Kustannus Oy